2017. június 26., hétfő

Genezis Kalcinol Kalcium-nitrát tartalmú talaj- és levéltrágya. - Jelenlegi ára: 2 490 Ft

Kloridmentes, gyorsan ható talaj- és levéltrágya.
Alkalmas a mészhiánybetegségek gyors és hatékony megszüntetésére és a fejlődő levelek, termések optimális kalciumszintjének kialakítására. Ennek különösen nagy jelentősége van a termésüket folyamatosan képező növények esetében.
A kalcium felvehetősége, növényen belüli szállítása és beépülése igen speciális, emiatt nehezen jut el megfelelő mennyiség a gyümölcshöz a tenyészidőszak folyamán. Elengedhetetlenül szükséges a folyamatos lombon keresztül megvalósuló kalcium-utánpótlás.
Használatának előnyei:
Fokozza a gyökér aktivitását, mivel olyankor is gyorsan felvehető tápanyagokhoz juttatja a növényeket, amikor az alacsony talajhőmérséklet miatt a növények gyökérzetének tápanyagfelvétele még korlátozott.
Kalciumtartalma kedvezően befolyásolja a növények szénhidrát és nitrogén anyagcseréjét és a megfelelő sejtfal szerkezet kialakulását, valamint fokozza a növények betegségekkel szembeni ellenálló képességét.
Magnézium-tartalma fokozza a növények klorofill képződését, segíti a fotoszintézist Megszüntethető használatával a túlzott NPK (nitrogén-foszfor-kálium) használatából eredő relatív magnéziumhiány.
Fokozza az alma, körte tárolhatóságát, megelőzi a keserűfoltosság, húsbarnulás kialakulását.
Cseresznyében az éréskor jelentkező kirepedés elkerülésére, zöldségfélék, hagyma esetében a tárolhatóság fokozására ajánlott.
Meggátolja a paprika, paradicsom, tojásgyümölcs kalciumhiány okozta csúcsrothadását a káposztafélék belsőlevél barnulását.
Felhasználási javaslat
Szántóföldi növények
Levéltrágyaként: 0, 5-1, 0 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 5-10 dl Kalcinol) a növények lombnövekedési szakaszában majd a virágzás után kell felhasználni.
 
Zöldségfélék
Levéltrágyázásra: 3-5 alkalommal a termésfejlődés, bogyónövekedés időszakában, 0, 1-1, 0 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 1-10 dl Kalcinol) kell felhasználni.
Tápoldatozásra: 0, 05-0, 1 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 0, 5-1, 0 dl Kalcinol) kell felhasználni.
Kalcium- és magnéziumhiány gyors megszüntetésére, 0, 5-1, 0 V/V%-os töménységben, 10-14 napos ismétlésekkel, a hiány megszűnéséig kell folytatni lombtrágyázást.
Szőlő-gyümölcs
Levéltrágyaként: 0, 5-1, 0 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 5-10 dl Kalcinol) virágzás után, majd a termésnövekedés időszakában 4-5 alkalommal kell felhasználni.


Jelenlegi ára: 2 490 Ft
Az aukció vége: 2017-07-16 20:41 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése