2021. július 27., kedd

Bandaháború jelvény arany - Jelenlegi ára: 2 700 Ft

Bandaháború jelvény arany
Másolat
A háttérország területén a gerillák, szökött katonák ellen harcoló német katonák kaphatták
Partizánellenes gerillaháborús jelvény (német Bandenkampfabzeichen; szó szerint: "Bandit-harc jelvény") a náci Németország második világháborús kitüntetése volt, amelyet a hadsereg, a Luftwaffe, az Ordnungspolizei (rendõ rség) és a Waffen-SS tagjai kaptak a  hátországban, a biztonsági műveletekben való részvételért, az úgynevezett Bandenbekä mpfung (bandita harc).
A jelvény minden változatában koponya és keresztezett csontok találhatók az alján, oldalaikon tölgylevelek babérkoszorújával, közepén karddal. A kard fogantyúján van a "napkerék" horogkereszt, amelynek penge a "Hydra" -be van süllyesztve, amelynek öt feje a "partizánokat" képviseli. A kitűző második változatának nagyobb tölgyfalevelei voltak a koszorúban és egy nagyobb "napkerék" horogkereszt. Phillip W. Blood történész megjegyzi az okkultista Thule Társaság szimbólumának karddal és horogkeresztgel való hasonlóságát és a jelvény kialakítását. Azt javasolja, hogy Himmler és Erich von dem Bach-Zalewski "[... ] a germán mitológiát a Lebensraum érmévé pecsételte".
A jelvény három évfolyamon létezett:
Bronz, 20 harci napon át a "banditák" ellen
Ezüst, 50 harci napra a "banditák" ellen
Arany, 150 harci napon át a "banditák" ellen
A Luftwaffe esetében kissé eltérőek voltak a kritériumok, amelyek 30, 75 és 150 operatív repülésen / repülésen alapultak, amelyek az "pártellenes" műveletek támogatására repültek.

Jelenlegi ára: 2 700 Ft
Az aukció vége: 2021-07-27 17:28 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése